Bart Bomas

“Ik schets de toekomst van Nederland”

Bart Bomas is senior projectleider met ruim 20 jaar werkervaring. Als landschapsarchitect tekent hij aan nieuwe parken, slimme dijken, steden van de toekomst, klimaatbestendige woonwijken of energielandschappen. Bart is zeer ervaren in het organiseren en begeleiden van interactieve ontwerpprocessen en ateliers. Hij schakelt moeiteloos tussen bestuurders, ondernemers, beleidmakers of kritische bewoners. In complexe projecten weet hij de rode draad te vinden én vast te houden. Zo loodst hij projectteams stap voor stap naar een sterk eindresultaat.

Bart werkt op alle schaalniveaus. Voor de Rijksoverheid werkt hij aan Stapelkaart.NL, de nationale ruimtelijke agenda. Met de Utrechtse regio U10 maakt hij een gedurfde Ontwikkelagenda 2040 voor groen, water en landschap. De ruimtelijke impact en kansen van circulaire economie bracht hij in beeld op nationaal niveau en in de Ruimtelijke Strategie Circulair Zuid-Holland. Een soortgelijk project is Atelier Drechtsteden over de energietransitie als kans voor wonen en werken in de regio.

Hij bouwde via scenariostudie aan het strategische verhaal voor de Omgevingsvisie Apeldoorn en werkt aan het landschapsplan voor Oosterhout Oost. Bart maakt ook ambachtelijke ontwerpen voor buitenruimte en landschap zoals voor de Nieuwe Sluis Terneuzen, het Quarantaineterrein Rotterdam of klein maar fijn: Singelpark Gouda.