Marnix de Vos

“Creativiteit vraagt lef”

Marnix de Vos heeft zo’n twintig jaar ervaring in de ruimtelijke ontwikkeling met de focus op conceptontwikkeling, ontwerpend onderzoek en gebiedsontwikkeling in alle vormen en maten. Met zijn ervaring weet hij complexe opgaven te vatten in sprekende beelden en heldere teksten. Hij is sparringpartner bij strategische vraagstukken en werkt in interactieve werkprocessen aan gedragen producten.

Door zijn vakkennis van de stedenbouw is Marnix in staat om door de schalen heen te ontwerpen, van ambities en strategieën tot inspirerende en maakbare gebiedsontwikkelingen. In Rotterdam werkte hij aan de Sportcampus Feyenoord, in Utrecht aan de USP campus en in Almere werkt hij als stedenbouwkundige al meer dan 10 jaar aan de realisatie van de gebiedsontwikkeling DUIN, een vernieuwend en uitdagend woon- werklandschap.

Marnix de Vos ziet het als dé uitdaging om complexe vraagstukken te vertalen in inspirerende plannen. Dit doet hij al vele jaren in MIRT onderzoeken (Brainportcity 2040 en Utrecht Oost), gebiedsperspectieven en in het groots opgezette onderzoek Stad van de Toekomst. De grote opgave waar Nederland voor staat zijn hier vertaalt in integrale gebiedsperspectieven en adaptieve ontwikkelpaden.