Landscaping

Landscaping verwijst naar elke activiteit die de zichtbare kenmerken van een stuk land wijzigt, waaronder:

  • levende elementen, zoals flora of fauna; of wat gewoonlijk tuinieren wordt genoemd, de kunst en het ambacht van groeiende planten met als doel een schoonheid in het landschap te creĆ«ren.
  • natuurlijke elementen zoals landvormen, terrein vorm en -hoogte, of watermassa’s;
  • abstracte elementen zoals het weer en de lichtomstandigheden.

Landscaping vereist expertise in tuinbouw en artistiek ontwerp. Zeker voor BVR is expertise in artistiek ontwerp veel aanwezig.

Landscaping vereist veel studie en observatie. Het is niet hetzelfde in verschillende delen van het land. Landscaping ofwel, landschapsarchitectuur varieert afhankelijk van verschillende regio’s. Daarom worden normaal gesproken lokale natuurdeskundigen aanbevolen als dit voor de eerste keer wordt gedaan. Een goed begrip van de omgeving en de plaats is een van de belangrijkste voorwaarden voor een goed artistiek ontwerp.

Verschillende natuurlijke kenmerken zoals terrein, topografie, bodemkwaliteiten, wind en de aanwezige flora en fauna moeten in aanmerking worden genomen. Soms is het land niet geschikt voor landschapsarchitectuur. Om het in kaart te brengen, moet het land worden omgevormd, dit wordt ook wel herontwikkeling genoemd.

Onze ontwerpers moeten met veel verschillende aspecten rekening houden in de planningsfase. Uiteindelijk leidt dit tot een goed functioneel concept. Bekijk ons portfolio voor enkele impressies hiervan.