Gebieds- en herontwikkeling

Ruimtes hebben functies. Een ruimte moet worden ingericht op basis van de behoeften van de belanghebbende. Daarbij moet er rekening gehouden worden met alle betrokken partijen en de continue verandering van de samenleving. Ruimtelijke ontwikkeling is proces wat nauwkeurig moet worden uitgewerkt. Een kritische blik en een flexibele werkwijze is hierbij essentieel.

BVR is een adviesbureau voor integrale gebiedsontwikkeling. Ons team van stedenbouwers, landscapers en planologen, werken samen aan projecten op kleine schaal en op grote, zowel uit de publieke als de private sector, en het liefst gecombineerd. Hierbij streven wij ernaar dat onze duurzame aanpak wordt geïntegreerd in andere beleidsvormingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de methode die we gebruikt hebben voor de Hoeksche Waard.

Herontwikkeling

Om de veranderende wensen en behoefte van onze maatschappij te kunnen blijven vervullen, is het noodzakelijk om ruimtes opnieuw in te richten. Deze herontwikkeling moet zodanig worden uitgewerkt dat het bestand is tegen de continue verandering in behoeften. BVR is zeer ervaren in het werken met de veranderende trends en deze toe te passen in de herstructurering van een gebied.

Er wordt een concept ontwikkeld waarbij er rekening gehouden wordt met alle relevante facetten zoals de functie, ligging en de invloeden van de huidige trends. Samen met de belanghebbende wordt er een definitief concept ontwikkeld. Hierbij werken wij samen met onze partners om zo een deskundig advies te kunnen garanderen.

Wij herstructureren diverse soorten gebieden. Van woonwijken tot volledige zones, alle projecten pakken wij met beide handen aan. Wij verbeteren zo stuk voor stuk de kwaliteit van het leven in Nederland. Zowel op kleine schaal als grote schaal. Een mooi voorbeeld in ons portfolio is de herontwikkeling in Heerenveen voor de Heerenveen Sportstad.