Bernadette Janssen spreker voor LABO RUIMTE

LABO RUIMTE, de samenwerking tussen het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester, bestaat tien jaar. Tijd om stil te staan bij het bestaansrecht en de toekomst.

LABO RUIMTE is een laboratorium voor complexe ruimtelijke vraagstukken waarbij ontwerpend onderzoek centraal staat. De afgelopen jaren werden heel wat onderzoeken gevoerd waarin tal van ontwerpers, experts en en beleidsmakers betrokken waren. Bernadette Janssen en Jutta Hinterleitner zijn gevraagd om vanuit hun eigen Nederlandse beroepspraktijk te reflecteren op de toegevoegde waarden van ontwerpend onderzoek als onderdeel van een Open Oproep zoals Stad van de Toekomst. Deze reflectie is vervolgens gedeeld tijdens een duolezing en besproken in een werksessie in de Kazematten Gent 24 oktober j.l.

Het is interessant om de Nederlandse en Vlaamse praktijk direct naast elkaar te zetten, de inzet van ontwerpend onderzoek verschilt nogal.

Nieuwsgierig? Op 13 december viert LABO ruimte haar verjaardag en dat is ook het moment om de lessen van terug- en vooruitkijken te delen met een breder publiek.