Toekomstvierdaagse Apeldoorn

Begin juli was ik in Apeldoorn voor de Toekomstvierdaagse. BVR werkt met de gemeente aan de Omgevingsvisie. Na maanden digitaal vergaderen konden we hierover eindelijk weer echt in gesprek met de samenleving. De vorm: een estafette met drie ronde tafelgesprekken, een webinar en een ochtend schetsen. Alles weliswaar op gepaste afstand, maar wat fijn dat dit weer kan.

Op een breed uitgezette uitnodiging reageerde een select gezelschap van inwoners, ondernemers, waterschappers, stadmakers, cultuurvrienden, onderwijsliefhebbers, recreatie-ambassadeurs, fietsers, studenten en vastgoedwerkers. Ze gingen met elkaar het gesprek aan over de drie perspectieven van BVR, drie uitvergrote kansen voor Apeldoorn.

De deelnemers wezen ons op de kracht en het DNA van Apeldoorn, op de trots en wat er nog ontbreekt. Terugkerend refrein: Apeldoorn moet zich vanuit eigen kracht met veel meer lef ontwikkelen. De toekomstvierdaagse leverde ons ingrediƫnten voor een activerende en ambitieuze visie op Apeldoorn. Die gaan we maken. Wordt vervolgd.

Lees hier verder over de Toekomstvierdaagse in het artikel uit de stentor

Bart Bomas