Bart Bomas

“Ontwerpen is verhalen bouwen”

Bart Bomas is een ervaren projectleider. In complexe projecten weet hij altijd een rode draad te vinden en vast te houden. Bart heeft een eigen kijk. Als landschapsarchitect onderzoekt hij door te tekenen. Hij zoekt toekomstverhalen die de wereld veranderen. Liefst met een vleug poëzie.

Doelgericht, vriendelijk en stap voor stap loodst hij projecten naar een eindresultaat. In ateliers schakelt Bart moeiteloos tussen bestuurders, ondernemers, beleidmakers of kritische bewoners. Speciale expertise heeft Bart op het gebied van landschap, wateropgaven, klimaatverandering en regionale visievorming.

Hij is trots op projecten als de Ontwikkelingsvisie Zuidelijk Maasdal waarin de hoogwaterveiligheidsopgave werd vertaald naar een nieuwe toekomst voor Maastricht en Eijsden. In Drechtsteden Energieneutraal 2050 is de energietransitie omgezet naar kansen voor de regio. Met Hoeksche Waardenmakerij bouwde Bart met initiatiefnemers beeldverhalen om kleine en grote plannen verder te brengen. Bart maakt ook ambachtelijke landschapsontwerpen zoals het Landschapsplan Quarantaineterrein Rotterdam, gericht op de transformatie van een Rijksmonument naar een groene campus aan de Maas. Andere projecten waar Bart het verschil maakte: Toekomstvisie Zeeland 2040, Singelpark Gouda, Ambitie 2050 klimaatbestendige stad.

Naast zijn werk bij BVR illustreert Bart prentenboeken. Ook publiceert hij regelmatig in vakbladen, bijvoorbeeld over pauzelandschappen of over het belang van wolken.