Ruimtelijke bouwstenen centrum Utrecht

Het Centrum Management Utrecht heeft BVR gevraagd om bouwstenen aan te dragen voor de Utrechtse binnenstad in 2030. Het advies dat we hebben meegegeven aan het CMU en de stad is om de kracht te kapitaliseren en in te zetten op twee bouwstenen voor de toekomst:

  • Best bereikbare stad: Do it!
  • Kwaliteitssprong in ontmoeten: Show it!

Het advies heeft het CMU verleidt om voorbij de korte termijn te kijken en hun ambitie uit te spreken voor 2030. Ze roepen de gemeente en andere gebiedspartners op om daadwerkelijk de systeemsprong in mobiliteit te maken. Het CMU wil hier als voorloper actief aan bijdragen en dit mede mogelijk maken in de binnenstad. Met meer ruimte voor de voetganger en excellent OV in de hele stad. Het CMU daagt de gemeente ook uit om gezamenlijk een kwaliteitssprong in ontmoeten te maken, de binnenstad als dé plek voor de regio. Dus minder een standaard inrichting en meer unieke en experimentele ruimtes voor ontmoeting.

Het resultaat is tijdens een congres aangeboden aan de gemeente. Het CMU doet daarbij de handreiking en uitnodiging om een coproductie met de gemeente aan te gaan voor een succesvolle binnenstad op de lange termijn.